Přípitek s vrahem : slavné české kriminální příběhy - Jedlička, Ivan Milan, 1931- (Supraphon, 2021)
Napínavé povídky podle známých kriminálních případů ze sedmdesátých a osmdesátých let, které se odehrály v různých krajích republiky. Deset detektivních příběhů spojuje zkušený vypravěčský styl a dokonalá znalost policejních postupů. Řada z těchto zločinů kdysi doslova "otřásla" Československem a pátrání kriminalistů přineslo mnoho šokujících zjištění. Četba Norberta Lichého, oceňovaného audioknižního interpreta, má spád a vtahuje posluchače do děje. Závěrečná povídka Zločin podle rovnice je literárním zpracováním známého případu hrůzného nálezu torza ženského těla ve Vltavě z roku 1951. Okolnosti tohoto případu později inspirovaly i tvůrce epizody Kvadratura ženy ze seriálu Třicet případů majora Zemana. Nakladatelská anotace. Kráceno.