Robin Hood - Rössler, Ivan, 1945- (Supraphon, 2017)
Dramatizace na motivy slavného dobrodružného románu Howarda Pyla. Autor původního románu čerpal z anglických balad, v nichž se Robin Hood coby lidový hrdina mnohokrát vyskytoval. Skupina zbojníků, vedených Robinem a skrývající se v hloubi Sherwoodského lesa, bojuje s úhlavním nepřítelem, mocným šerifem z Nottinghamu, který krutě utiskuje venkovský lid na svém panství. Zbojníci se snaží Nottinghamovi škodit ze všech sil a zároveň pomáhat chudým a bezbranným. Dobrodružný příběh ze středověké Anglie je plný úkladů, hrdinských činů i romantické lásky.