Havel - Žantovský, Michael, 1949- (Supraphon, 2017)
Životní osudy a politická dráha Václava Havla. Michael Žantovský sleduje Havlovo dětství, mládí, vzdělání, činnost dramatika, manželství s Olgou, disidentskou činnost, průběh revoluce roku 1989 a nástup do prezidentské funkce. Havlův život je vylíčen v kontextu s politickým vývojem československého státu. Další kapitoly mapují působení Václava Havla na postu prezidenta Československa a České republiky. Kromě vnitropolitického vývoje se autor zabývá Havlovými zahraničními cestami, jeho úsilím o obnovu suverenity Československa a následně začleněním České republiky do euroatlantických hospodářských, politických a bezpečnostních struktur. Závěrem líčí Havlův život po odchodu z prezidentského úřadu.