Osudy dobrého vojáka Švejka VI. - Hašek, Jaroslav (Supraphon a.s., 2004)
Završení projektu kompletního vydání Haškova Švejka čteného Janem Werichem. Nadporučík Lukáš, nenažraný Baloun, šikovatel Vaněk, telegrafista Chodounský, jednoroční dobrovolník Marek, hejtman Ságner - tivšichni tvoří společenství aktérů, se kterými rozehrává voják Švejk své příběhy - jako vypravěč i jako aktivní účastník. Novou hvězdou mezi komickými postavami vojenského důstojnictva je poručík Dub. Na něm si Jaroslav Hašek zvláště vychutnal vyjádření škály nadřazené tuposti, již Jan Werich humorně umocnil svým projevem. V posledním 6. dílu nahrávky se pak Švejk dostane omylem do transportu ruských zajatců, užije si další varianty setkání s lidskou hloupostí (které vojenské prostředí zvláště přeje) a v pořádku se na závěr vrátí ke své marškumpanii. V interpretaci Jana Wericha posluchači získávají zvukový záznam celého románu v podobě, která senzačně násobí dojem čteného díla. Vlastníci všech šesti dílů nahrávky tak budou mít v ruce mistrovský klenot inteligentního humoru, patřícího k vrcholům naší i světové literatury a zároveň skvělý záznam kongeniálního Werichova přednesu!