Sbohem, můj krásný plameni / Zlomky o životě a díle W. A. Mozarta - Mahler, Zdeněk (Supraphon a.s., 2023)
Životopis Mozarta s názvem Amadeus nyní v audioknižní verzi Život Wofganga Amadea Mozarta, vyprávěný ve fiktivním deníku jeho největší přítelkyní Josefínou Duškovou, slavnou zpěvačkou, s níž Mozart trávil dny od dětství až do smrti ve Vídni i v Praze. Její obydlí na Bertramce bylo pro Wolfganga útočištěm, kam rád jezdil. Autor knihy Zdeněk Mahler už využil své znalosti Mozartovy osobnosti při psaní scénáře k filmu Miloše Formana Amadeus. Nyní Mahler zvolil formu deníku s osobními postřehy autorky, která sledovanou osobnost důvěrně zná a odhaluje nejrůznější kuriozní situace z Mozartova života. Slavný skladatel se zde objevuje v roli člověka, jenž od raného dětství projevoval zcela samozřejmě svou hudební genialitu. Zároveň má zvláštní oblibu v kuriozitách, komplikovaných šifrovaných záznamech, různých hříčkách a netradičních hrách. Deník čte se zalíbením a vtipným důrazem na zvláštnosti hudebního skladatele Ilona Svobodová. Pasáže, kterými autor komentuje dění s vysvětlujícími dodatky, pak vypráví s účastí Václav Jílek. Audioknihu doprovází Mozartova hudba z archivu Supraphonu.