Vlasta Chramostová - Chramostová, Vlasta, 1926-2019 (Supraphon, 2022)
Vzpomínky české herečky Vlasty Chramostové. Vlasta Chramostová prošla v životě několika naprosto rozdílnými etapami. Nejprve zažila obrovskou slávu na jevišti, ve filmu, rozhlase a televizi, po roce 1968 z politických důvodů na 20 let nesměla vystupovat a zabývala se, mimo jiné, tzv. domácím bytovým divadlem. Po roce 1998 se vrátila na jeviště Národního divadla i do filmu. Kromě těchto proměn zažila několik tragických osobních událostí (při autohavárii zavinila smrt svého dítěte, byl zveřejněn její podpis spolupráce s STB), z nichž se řadu let léčila. Její vzpomínky, líčící dobu od jejího narození až po přelom tisíciletí, nesmírně cenné, přinášejí známé i dosud nikdy nezveřejněné situace a údaje z hereckého, politického a veřejného života. Nakladatelská anotace. Kráceno.