Zákon padlého koně : [dvanáct neobyčejných kriminálních případů] - Cílek, Roman, 1937- (Původní česká detektivka, 2010)
Advokát Petr Donát, bývalý důstojník kriminálky Tomáš Juhan, vydávající se nyní na dráhu soukromého detektiva, psycholožka Judita Svárová a netradičně postupující policejní vyšetřovatel major Jindřich Ditrich tvoří svérázný tým, který odhaluje pachatele nejrůznějších zločinů. Hned v prvním případě pátrají například po vrahovi sedmnáctileté dívky, navštěvující luxusní soukromé kadeřnické učiliště. Ve druhém se zabývají činností úplatného úředníka státní správy, která dokonce končí až jeho doslovnou defenestrací a ve třetím se octne v úzkých věhlasná docentka specializující se na výchovu mládeže v sociálně nevyzrálém prostředí, které neznámý dárce pověsí na kliku zahradní branky její v restituci navrácené vily proutěný košík s novorozencem romského původu. V dalších kapitolách představuje autor mimo jiné i příběh neúspěšného podnikatele s realitami, který své finanční potíže řešil i přepadením banky nebo líčí důsledky obav nepříliš úspěšné stárnoucí herečky, která má strach z toho, že jí bratr usiluje o život.