Atentát na Reinharda Heydricha - Ivanov, Miroslav, 1929-1999 (Supraphon, 2022)
Rekonstrukce příprav a průběhu atentátu na zastupujícího říšského protektora Reinharda Heydricha v Praze roku 1942, kterou autor sestavil na základě vzpomínek pamětníků. Napínavá historie odvážného činu československých parašutistů, jeho pozadí a zajímavé okolnosti. Vypovídá o statečnosti drobných českých lidí, účastníků domácího odboje, kteří neváhali nasadit své životy a bez jejichž pomoci by uskutečnění atentátu nebylo možné. Vzpomínkové pasáže jsou prokládány "monology historika", které seznamují s vnitropolitickou situací v protektorátu i s mezinárodními souvislostmi jedné z nejvýznamnějších událostí protifašistického odboje v okupovaných částech Evropy.