Astronauti - Lem, Stanisław (Supraphon a.s., 2021)
Remasterovaná nahrávka dramatizace slavného vědecko-fantastického románu. Poprvé na CD a v digitálním formátu. Dobrodružný příběh mezinárodní vesmírné výpravy na Venuši. Skupina vědců je vyslána ze Země, aby se pokusila navázat kontakt s obyvateli planety. Po přistání však objevuje jen trosky vyspělé civilizace zničené jadernou válkou. V postapokalyptickém světě číhá na astronauty řada nebezpečných situací a na konci jejich mise odhalují nečekané zjištění. V původní české dramatizaci z roku 1973 účinkuje plejáda známých českých herců. Ve své době byl zvukový design nahrávky vysoce novátorský, což z ní učinilo kultovní zvukový záznam pro celou generaci posluchačů. Knižní předloha polského autora Stanisława Lema patří do zlatého fondu světové sci-fi.