Kniha o staré Praze - Horák, Jiří, 1940-2004 (Supraphon, 2021)
Zásadní dílo, které zábavným stylem seznamuje posluchače s překvapivými a objevnými fakty historických událostí Prahy. V 95 příbězích se dozvídáme nesmírně zajímavé informace, o nichž většina z nás nikdy nečetla ani neslyšela. Budeme sledovat například osudy mnoho set let starého pražského platanu či loretánské zvonkohry, kašny Terezky, zpívající fontány, Pražského Jezulátka, pochopíme, proč se vrch Petřín jmenuje Petřín, poznáme historii prvního pražského kavárníka, posledního pražského kata a staroměstského orloje. Uslyšíme podrobnosti o Lvím dvoře, Zlaté uličce, Stromovce a o řadě vesnic, ze kterých se časem staly městské čtvrti. Nakladatelská anotace. Kráceno.