Za obzor - Bamford, Emma (Vendeta, 2023)
V thrilleru anglické autorky si dva mladí novomanželé plní životní sen a nudný život v Anglii mění za dobrodružství na moři. Kdo ale navštíví ostrov Amarante, jeho život už nikdy nebude jako dřív... Čerství novomanželé Virginie a Jake si plní svůj životní sen. Dávají sbohem nudnému životu v Anglii, odjíždějí do Malajsie, kupují si jachtu a vyrážejí na cestu za dobrodružstvím. Kurz: ostrov Amarante, údajně ráj na zemi. Brzy ovšem zjišťují, že má tenhle ráj i odvrácenou stranu. O pár měsíců později zachycuje loď malajsijského královského námořnictva volání o pomoc. Kapitán Danial Tengku nachází uprostřed Indického oceánu jachtu a na její palubě vyděšenou Virginii a vážně zraněného Jakea. Virginie se kapitánovi rozrušeně svěřuje: "Všechno je to moje vina. To já jsem je zabila!" Co se stalo? Uvěří kapitán vyprávění téhle záhadné ženy? Kam až sahá děsivá minulost ostrova Amarante? A dokáže kapitán Tengku zasáhnout dřív, než bude pozdě? Nakladatelská anotace.