Země růží - Ušel, Ondřej (Pointa, 2024)
Filozofická novela o cestě do Země růží, která vede skrze různé prapodivné světy, jejichž existence je založena na problémech našeho skutečného světa. Jedné noci princ Davu přemýšlí o životě a postrádá jeho smysl. Když zaslechne o Zemi růží, která má princi odhalit, co mu v životě chybí, podnikne se svým průvodcem do tajemného místa dlouhou výpravu. Během své cesty prochází různými světy, které jednotlivě vypovídají o určitých problémech našeho skutečného světa. Nakonec dorazí až do Země růží, která všechny tyto problémy jednoznačně spojuje. Nakladatelská anotace.