Můj rok 1959 - Frejtichová, Jarmila (BizBooks, 2023)
Průběh roku 1959 v Československu i ve světě. V úvodu najdeme přehled významných osobností, které se narodily v tehdejším Československu i v jiných zemích. Práce dále přibližuje dění v oblastech literatury, filmu, hudby, výtvarného umění, architektury, módy, zdraví nebo sportu. Pozornost je věnována rovněž nejdůležitějším událostem tohoto roku v Československu i v zahraničí.