Vůně šafránu : pouhý květ je někdy víc než diamant - Parsley, Sarah, 1973- (Fortuna Libri, 2024)
Milostný román s erotickým nádechem z přelomu 18. a 19. století o ženském soupeření v získání lásky jednoho muže. Mladá šlechtična Karolína soupeří se svou sestřenicí Eliškou o přízeň obchodníka Fabiena. Intriky ji ale nakonec o všechno připraví, Karolína skončí v klášteře a Fabien v nešťastném manželství s její sokyní. Po dvou letech se Karolína vrací k normálnímu životu a stane se správkyní hostince. Daří se jí a zanedbané místo se brzy stává centrem dění, ale k úplné spokojenosti jí stále něco chybí. Může mít láska k ženatému muži šťastný konec, nebo na ni čeká úplně jiný osud? Nakladatelská anotace. Kráceno.