Milan Malý : z Tobrúku k RAF - Edelmanová, Dita (Osobnosti Československé obce legionářské, 2024)
Dramatické životní osudy bývalého vojáka a letce Milana Malého; během druhé světové války bojoval v řadách československé armády v Tobrúku a v letech 1944-1945 působil u stíhacího letectva. Po roce 1948 byl pronásledován komunistickým režimem.