Mrtvá z Charlottenburgu - Goga-Klinkenberg, Susanne, 1967- (MOBA, 2024)
Další z případů, které řeší komisař Leo Wechsler. Detektivní příběh odehrávající se ve 20. letech 20. století. Komisař Leo Wechsler tráví se svou přítelkyní Clarou Bleibtreuovou dovolenou na ostrově Hiddensee. Clara se tam seznámí s lékařkou a bojovnicí za práva žen Henriette Straussovou, činorodou a charismatickou osobností. Doktorka je zcestovalá, angažuje se v sociálních otázkách a ani ve svém milostném životě se nenechává svazovat konvencemi, a to všechno Claru fascinuje. Avšak na podzim Henriette náhle a nečekaně ve svém bytě v Charlottenburgu umírá. Příčinu smrti není možné s jistotou určit. Leo zahájí vyšetřování a naráží na podivné události v nemocnici, v níž Henriette Straussová pracovala. Nakladatelská anotace.