Sex v dějinách - Bauer, Jan, 1945- (MOBA, 2024)
Publikace populárním stylem vypráví o několika historických osobnostech s důrazem na jejich sexuální život. Autor této knihy nás při hledání odpovědi na otázku, jaký vliv měl sex na dějiny světa, zavádí na dvory velkých panovníků a panovnic, zabývá se jeho vlivem na literaturu a umění, a především na politiku. Přitom nám nepředkládá jen pouhé spekulace, ale opírá se o zjištěná fakta a logicky z nich vyvozuje velmi pozoruhodné a překvapivé závěry... Nakladatelská anotace. Kráceno.