Šumavská legenda Emil Kintzl - Fischer, Jan, 1960- (Kniha Zlin, 2024)
Emil Kintzl očima svých přátel a spoluautora cyklu Zmizelá Šumava. Jeho osobité vyprávění a vtipné i laskavé historky v podání režiséra Jana Fischera vykreslují obraz tohoto legendárního šumavského patriota. Vzpomínají na něj také jeho blízcí, přátelé a osobnosti jako Zdeněk Svěrák, Ivan Hlas nebo Václav Kopta. Vznikla tak malebná koláž nesmírně pestrého osudu, který trval bezmála devadesát let. Text doprovází velké množství archivních fotografií. Nakladatelská anotace. Kráceno.