Panoptikum pana Perkinse - Dobrovolná, Ilona, 1988- (MOBA, 2024)
Detektivní román, v němž policie společně s doktorem historie řeší případ nalezené prostřelené lebky v zábavním parku z devatenáctého století. Alfréd Perkins má zdánlivě všechno. Peníze, milenku, a především úspěšný podnik, s nímž na sklonku devatenáctého století kočuje Evropou. Jednoho dne jej navštíví starý známý Leopold Higgs a nabídne mu, aby se společně usadili v Čechách a založili zde zábavní park. O téměř sto třicet let později přijíždí na místo bývalého zábavního parku doktor historie Benedikt Knesl s praktikantkou Klárou, aby pomohli policii s nevšedním případem. Ve zpustlém a opuštěném areálu se totiž našla kostra s prostřelenou lebkou. Nakladatelská anotace.