Hravé pohybovky : tematické pohybové hry pro děti předškolního věku - Vávrovská, Gabriela (Pointa, 2024)
Metodický pomocník tematických pohybových her pro práci s předškolními dětmi. Soubor her zaměřených na různé oblasti rozvoje dítěte. Zejména na kooperaci, prosociální cítění, rozvoj pohybových dovedností a schopností, které se mimo jiné prolínají i s rozvojem pozornosti, prostorovou orientací či smyslem pro rytmus. Mnohé hry povzbuzují děti k tvořivosti a k zpřesňování jejich postřehu. Hry jsou navíc rozděleny podle témat a ročních období a lze je zařadit v mateřské škole do třídního vzdělávacího programu. Nakladatelská anotace. Kráceno.