LuAnne na cestě : napříč Amerikou s Kerouacem a Cassadym - Duval, Jean-François, 1947- (Garamond, 2024)
Nespoutaný svět beat generation očima ženy - první manželky Neala Cassadyho LuAnne Hendersonové. Kerouacův bestseller o jeho cestách napříč Amerikou zná celý svět. Co kdyby ale ony slavné příběhy o hledání svobody vyprávěla žena? A co kdyby to byla účastnice všech těchto mladistvých nezbedností, první manželka a veliká láska Neala Cassadyho, kterého obdivovala beatnická generace jako svého učitele nespoutaného života? Vyprávění LuAnne Hendersonové v této knize oživil přední znalec beatniků, který se sám s celou řadou z nich přátelil - nemohlo by tak být povolanějšího autora. Nakladatelská anotace.