Sama sobě nepřítelem, aneb, I duše může bolet - Oplíštilová, Terezie (Pointa, 2024)
Sbírka básní odkrývajících myšlenky, o kterých se běžně nemluví. Upřímná zpověď obyčejných holek procházejících si psychickým onemocněním, které se nebojí mluvit otevřeně o duševním zdraví. Básnická sbírka představující prožívání lidí s psychickým onemocněním, reálně a bez příkras, doplněná o komentáře odborníků. Sbírka obsahuje básně psané během hospitalizace i doma, najdeš zde smutné básně protkané slzami, psané v náročném období, ale i básně psané ve světlejších okamžicích našich životů, které ti na tváři vykouzlí úsměv. Chronologicky seřazené básně ti umožní nahlédnout do našich životů včetně našich vzestupů i pádů, jak tomu i v běžném životě bývá. Čekají na tebe řádky plné té nejčernější temnoty, ale i prosakujícího světla naděje a radostných chvil. Cílem sbírky je přispět k destigmatizaci psychiatrie. Nakladatelská anotace.