Old Germanic languages : historical and grammatical survey - Blažek, Václav, 1959- (Opera Facultatis philosophicae Universitatis Masarykianae = Spisy Filozofické fakulty Masarykovy univerzity,, 2023)
Monografie shrnuje nejstarší historické, lingvistické, epigrafické i archeologické stopy germánsky hovořících etnik a přibližuje vývoj všech germánských jazyků, od kmenové minulosti až po moderní dialekty.