Dva roky prázdnin - Verne, Jules, 1828-1905 (1400, 2024)
Dobrodružný román přináší příběh skupiny chlapců z Nového Zélandu, jejichž prázdninová plavba končí ztroskotáním na pustém ostrově. Na ostrově pak patnáct chlapců stráví dva roky nedobrovolných prázdnin. Žijí životem Robinsonů, bojují o život s drsnou přírodou i s lidmi. Vzájemné přátelství, obětavost i odvaha, to vše jim pomáhá přežít.