Dějiny Slovenska - Rychlík, Jan, 1954- (Vyšehrad, 2024)
Přehled politických, hospodářských a kulturních dějin Slovenska od raného středověku do současnosti. Dějiny Slovenska nejsou dějinami Slováků jako národa, ale historií území, které dnes tvoří současnou Slovenskou republiku. Jan Rychlík sleduje historii slovenského území od úplných počátků. Jádrem knihy jsou však kapitoly o moderních dějinách Slovenska, vrcholících získáním samostatnosti v roce 1993, i o následujících dekádách. Nakladatelská anotace. Kráceno.