Tíživá svědectví : osudy lidí z Jesenicka, Šumperska, Javornicka, Zábřežska, Vidnavska, Mohelnicka a Zlatohorska : 1938-1989 - Lucuk, Vít (Veduta, 2019)
Kniha mapuje kruté a tragické osudy lidí z Jesenicka, Šumperska, Javornicka, Zábřežska, Vidnavska, Mohelnicka a Zalotohorska v letech 1938-1989, a to v kontextu politických a náboženských perzekucí ze strany nacistického a komunistického režimu.