Jazzman Cimrman - Šebánek, Jiří (Supraphon a.s., 2011)
Úvod - O Cimrmanově muzikálnosti, J. Cimrman: Bürgerova sonáta, O Tibetu s pochodem Poddůstojnická chasa, Cimrmanovy tibetské začátky a jeho jazzový verbuňk Láska je jak slepá patrona, Cimrman jazzmann s rozborem skladby Předčasně zmeškaný vlak aneb Panychida za otrušík, Cimrmanova činnost na poli zdravotnickém s písní Daleká cysta, Cimrmanova skladba Vyměním zubní protézu, O albínech s písní Chirurgická dumka, Cimrmanova zásluha o manšestr a jeho jazzová balada Našli ho v jiném stavu, Rehabilitační píseň Ohni svoji ruku v lokti, O vynálezu kuželek se skladbou Epidemia mia, Cimrmanův podíl na vzniku saxofonu, J. Cimrman: traumatologický valčík Dárkový hrudní koš. Účinkují Jiří Šebánek, Karel Velebný a Václav Kotek (úvod). Jedno z mála veřejných vystoupení Salonu Cimrman reprezentovaného Jiřím Šebánkem a jazzovým klavíristou Karlem Velebným, kteří stáli původně také u zrodu Divadla Járy Cimrmana, se uskutečnilo v roce 1985 v pražské Malostranské Besedě. Nabízený titul vznikl z nahrávky tohoto salonu; ve zkrácené verzi vyšel pořízený zvukový záznam na gramofonové desce v tehdejším vydavatelství Panton. Pro současné milovníky Cimrmanova díla bude CD Jazzmann Cimrman, které je typické spojením jazzu v podání skvělého S+H kvartetu Karla Velebného a mluveného slova, jistě překvapením!