UTSS Salamis. - Mařík, Jakub, 1981- (Mystery Press, 2024)
Pokračování military sci-fi série od českého autora. Válka s Korzáry vrcholí. Na ovládnutí jejich domovské planety ale nemusí stačit ani největší flotila v dějinách... Největší tajemství Korzárů bylo odhaleno a spolu s ním i souřadnice jejich domovského světa. Zatímco špionážní sondy mapují povrch cílové planety a sbírají informace pro nadcházející invazi, na hranici korzárského prostoru se shromažďuje největší válečná flotila v lidských dějinách. Bojová skupina složená z nejsilnějších plavidel UTF a národních flotil, doplněná loděmi sépianských spojenců, se vydává na cestu k srdci korzárské hrozby, aby s ní jednou provždy skoncovala. Korzáři ale o připravované invazi vědí, skrze ovládnuté kapitány a mariňáky znají taktiku protivníka a nemíní svou kůži prodat lacino. Jejich plavidla se v přípravě na nevyhnutelný útok stahují k domovské planetě a spojenečtí velitelé brzy poznají, že když se vydáte do jámy lvové, ani ta nejlepší výzbroj a nejpropracovanější plány lvům nezabrání, aby vám nezkusili prokousnout hrdlo. Nakladatelská anotace. Kráceno.