Jak šel tygr k holiči : pohádkové cestování za zvířátky - Křesťanová, Lucie, 1968- (Fragment, 2024)
Pohádkové vyprávění o zvířatech z celého světa je doplněno i faktografickými údaji. Planeta Země je domovem milionů druhů zvířat. Některým se žije dobře, jiným hůř. Mají málo potravy, plavou ve špinavé vodě nebo je loví hloupí lidé pro jejich srst, kly nebo šupiny. Takových živočichů na zemi ubývá a je potřeba je chránit. Mezi ně patří i hrdinové našich pohádek. Vydejte se s námi na cestu kolem světa a poznejte některé z nich. Nakladatelská anotace. Kráceno.