Večery na slamníku - John, Jaromír (Artis, 2024)
S humorem až nadsázkou, místy s lehkým smutkem vypráví Jaromír John o myšlení, náladách, touhách i zármutku českých vojáků v zákopech, lazaretech i zázemí. Tragika a nesmyslnost 1. světové války, vyznívající z podtextu jednotlivých povídek, zařazuje knihu mezi stěžejní díla líčící osud českých lidí té doby.