Podesní na Šumpersku na starých pohlednicích a fotografiích - Doubravský, Zdeněk, 1952- (Pavel Ševčík - Veduta, 2018)
V této obrazové publikaci jsou historické pohlednice a fotografie obcí, které se nacházejí v povodí řeky Desné a v přilehlém údolí řeky Merty. Fotografie doplňují také historické souvislosti. Jsou to Bratrušov, Rejchartice, Nový Malín, Třemešek, Hraběšice, Vikýřovice, Rapotín, Petrov nad Desnou, Sobotín, Rudoltice, Klepáčov, Vernířovice, zaniklá osada Svobodín, Maršíkov, Velké Losiny, Bukovice, Žárová, Horní Bohdíkov, Pekařov, Loučná nad Desnou, Přemyslov a Kouty nad Desnou. Nakladatelská anotace. Kráceno.