Věčná devadesátá : proměny české společnosti po roce 1989 - Pehe, Veronika, 1988- (CPress, 2023)
Kapitoly rozebírají dalekosáhlé společenské a ekonomické změny, které se odehrály v České republice v období devadesátých let dvacátého století. V jedenácti tematických kapitolách se autoři a autorky zaměřují na příběhy podnikání, bydlení, sportu, médií ad. O své postřehy se v rozhovorech dělí odborníci i pamětníci. Společně ukazují, že 90. léta nebyla jen dobou bezvýhradné svobody, nepadnoucích sak či kriminálního temna. Byla i mnohým dalším -- ostatně proto jsou věčná. Nakladatelská anotace. Kráceno.