Enola Holmesová. - Blasco, Serena (Fragment, 2023)
Enola Holmesová, neohrožená čtrnáctiletá dívka, se svému slavnému bratru Sherlockovi podobá nejen inteligencí a zájmem o záhady a detektivní práci, ale i jistou dávkou nezávislosti. Komiksové zpracování detektivní série. Když Enola Holmesová, mladší sestra Sherlocka a Mycrofta Holmesových, zjistí, že její matka zmizela, vydá se ji do Londýna hledat. Rozhodně ale není připravená na to, co ji tam čeká. Zaplete se do únosu mladého markýze, prchá před ničemnými vrahy a snaží se vyhýbat svým prohnaným starším bratrům - a přitom dává dohromady stopy, které by jí pomohly rozluštit matčino záhadné zmizení. Zvládne se v tom zmatku Enola zorientovat a najde svoji matku? Nakladatelská anotace.