Farářova dcera - Orwell, George, 1903-1950 (Fortuna Libri, 2024)
Román ze třicátých let dvacátého století o krušném osudu zbožné dcery faráře poté, co ztratí paměť. Dorothy je poslušná dcera despotického faráře. Je tak zbožná, že se i za ten nejmenší prohřešek spáchaný v myšlenkách bodne špendlíkem. Jednoho dne se ale probudí po ztrátě paměti na ulici. Netuší, kým je, neví, co má dělat, a musí se protloukat nuzným životem, až nakonec skončí i ve vězení. Najde cestu zpět? Vzpomene si na to, kým byla? A neztratí nakonec i svou víru? Nakladatelská anotace.