Doma na cestách : mezi slony Konga a pouští Arábie - Šíma, Tadeáš, 1992- (Host, 2024)
Kniha autora o svém dalším putování do Afriky. Tentokrát se vydal mimo jiné za ochránci slonů v Kongu a domů do Prachatic se vracel opět na kole. Ovšem až z dalekého Ománu, takže musel překonat také Saúdskou Arábii -- lidem ze Západu neznámou zemi, která se teprve nedávno otevřela turistům. Nakladatelská anotace. Kráceno.