Chrám i tvrz - Eisner, Pavel (Supraphon a.s., 2011)
Nahrávka vycházející z knih Pavla Eisnera o češtině a jejích krásách Chrám i tvrz a Čeština poklepem a poslechem v citlivém přednesu Karla Högera je jednou z perel supraphonského archivu. Kratší eseje, fejetony i několikařádkové glosy jsou výběrem toho nejzajímavějšího z Eisnerova díla, jsou ve své podstatě radami Čechům, jak se přiučit češtině a jak v ní objevovat krásu našeho jazyka. Chrám i tvrz 51:58 Chrám i tvrz (úvod) 2:04 hudba: Fresky (závěr II. věty) 0:58 Čeština poklepem a poslechem 23:14 hudba: Symfonie č. 4 (část II. věty) 1:04 Chrám i tvrz - O slovesném vidu 14:12 hudba: Paraboly (část I. věty) 3:36 Zavírka všeho 4:41 hudba: Paraboly (2 část I. věty) 2:09