Bylinky naší prabáby : léčivá moc přírody - Tychtlová, Michaela (XYZ, 2024)
Praktický průvodce světem léčivých rostlin, který je navržen tak, aby čtenáře obohatil o základní znalosti z historie bylinkářství, praktického využití, způsobů zpracování i účinků jednotlivých rostlin na lidský organismus. Od nepaměti nám bylinky pomáhají od bolesti, hojí rány, detoxikují organismus. Mnohé našly uplatnění v odborném lékařství, některé z nich se využívají dodnes. V knize naleznete seznam bylin a rostlin s komplexními informacemi i rady a tipy pro využití v kuchyni i kosmetice. Nakladatelská anotace. Kráceno.