Lovci mamutů - Kopčem, strážce ohně - Štorch, Eduard (Supraphon a.s., 2001)
Kopčem a Veverčák, Zubři, Věstonická tlupa, Mamuti a cizí lovci, Nešťastný lov, Nový domov, Boj s medvědem, Kopčem strážce ohně Vyprávějí: Petr Kostka, Bronislav Poloczek, Ondřej Kepka, Michal Dlouhý. Štorchovi Lovci mamutů patří k nejprodávanějším knihám pro mládež už padesát let. Dobrodružství pravěké tlupy a mladého hrdiny Kopčema si co do napínavosti v ničem nezadají s indiánkami Karla Maye a skutečnost, že se odehrávají ve starší době kamenné, jim dodává na přitažlivosti. Scénárista a režisér TomášVondrovic si pro tento titul vybral první část Štorchova objemného románu a spolu s autorem hudby Václavem Zahradníkem a čtveřicí interpretů vytvořil zvukově velkorysý snímek se spoustou efektů, který bude ozdobou řady Za dobrodružstvím. Na příští rok je připravován 2. díl Štorchovy knihy se stejným realizačním týmem.