Předivo civilizace : jak textil utvářel svět - Postrel, Virginia I., 1960- (Host, 2024)
Kniha věnovaná historii textilu vykresluje jeho významnou roli v mnoha směrech lidského působení. Textil je starý jako civilizace sama. Od doby, kdy někdo upředl první nit, se z potřeby vyrábět stále větší množství látek stal hnací motor technologií, obchodu, politiky a kultury. V knize propojuje Virginia Postrelová výsledky nejnovějších výzkumů z oblasti archeologie, ekonomie a vědy a odhaluje překvapivou historii textilu. Nakladatelská anotace. Kráceno.