Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni - Čtvrtek, Václav (Supraphon a.s., 2017)
Pohádka Václava Čtvrtka "Jak ševci zvedli vojnu pro červenou sukni" vypráví příběh ševcovského tovaryše Kuby z Jičína a jeho bitvy s tlustým nafoukaným správcem jičínského zámku Kolomajznou o svoji milou Stázinu. Než švec Kuba a jaho milá Stázina ke štěstí přijdou, musí překonat mnohé nástrahy a nebezpečí. Vydatně mu v této "vojně o červenou sukni" pomáhají vodník Čepeček, Česílko, Kebule a víla Andulka. Jak to nakonec dopadne? Bude se Stázinka vdávat? Nechte se překvapit... Původní 2LP album vydal Supraphon v roce 1979 - nyní vychází titul poprvé digitálně!