Za tichem : Novohradské hory - Štifter, Jan, 1984- (Motto, 2024)
Kniha je místopisným průvodcem i souborem črt, textů a příběhů představujících oblast a krajinu Novohradských hor. Chcete cestovat a zároveň hledáte klid? Pak nepotřebujete jen mapu, ale také navigaci pro svou duši. Nechte se zavést na zapadlé naučné stezky, opuštěné hřbitovy i ztichlé obce uprostřed lesů v oblasti Novohradských hor. Začtěte se do zapomenutých místních příběhů a nechte se inspirovat k trase vlastního rozjímání. Nakladatelská anotace. Kráceno.