Otilie Vranská : jak to bylo doopravdy s její vraždou - Galaš, Radek, 1967- (Skutečné zločiny (Nastole), 2024)
Autor se na základě studia policejních dokumentů snaží přinést nové poznatky k případu vraždy Otilie Vranské z roku 1933. Otilie Vranská, slovenská prostitutka žijící v Praze, se 1. září 1933 stala obětí brutální vraždy. Její rozčtvrcené tělo bylo odesláno ve dvou kufrech vlaky do Bratislavy a Košic. Tento zločin byl vždy ukázkovým příkladem policejního „pomníčku“, dosud nevyřešeného případu. Ředitel Muzea policie Radek Galaš přichází s novými a mnohdy poprvé zveřejněnými informacemi. Nakladatelská anotace. Kráceno.