Bubáci a hastrmani - Lada, Josef (Supraphon a.s., 2012)
Veselé vyprávění o hastrmanu Brčálovi a strašidlu Mulisákovi a o jejich radostech i starostech s výchovou potomků Pulce a Bubáčka jsou již českou klasikou. Autor zasadil humorné příběhy do rodného kraje okolo Hrusic, plného malebných rybníčků a hlubokých lesů. Ladův přístup ke strašidlům je osobitý a vstřícný. Prý říkával, že strašidla opravdu na světě jsou a je jich mnoho. Jsou tady proto, aby se jich děti nebály a mohly si s nimi hrát. Autor a tvůrci nahrávky s vypravěčem Františkem Smolíkem nás zavádějí do malebné vesničky Syslov a okolí, kde spolu ve vzácné shodě žijí hastrman Brčál, jeho synek Pulec, strašidlo Mulisák s malým Bubáčkem, a samozřejmě i obyvatelé Syslova se svými dětmi. Do jejich života zasahuje i podivínská hraběnka Truc-Hanzlová a další lidské i pohádkové bytosti, které vytvářejí malebný obraz české vesnice, do které Josef Lada zasadil svůj laskavý humor a svá strašidla obdařil vlastnostmi obyčejných venkovských lidiček.