Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista - Kopecký, Jan (Supraphon a.s., 2018)
Původní LP album 0 18 0611 Komedie o umučení a slavném vzkříšení Pána a Spasitele našeho Ježíše Krista vydal Supraphon v roce 1969 - nyní titul vychází poprvé digitálně. Text z podkrkonošských her českého lidu zkrátil a pro nahrávku připravil Jan Kopecký; podkladem kompozice jsou tři rozsáhlé lidové hry z XVIII. století - Boskovské umučení, Lastibořská komedie o umučení a Semilská hra o vzkříšení. Nahrávka vznikla v Mahenově divadle v Brně při večerních představeních 17. září 1967 a 24. března 1968 "...Od věků do věků žije v lidské společnosti zápas pravdy s bezprávím a zrada se nemění, má jen jiné tváře a jiné způsoby. I dnes jsou Piláti, kteří si myjí ruce, i dnes - a ne jen na druhé straně světa - jsou demagogové a prodejné duše, i zločin je stejný, má jen jiné metody. A nepřestává být velká a lidská dobrota, smrt dar života." Sergej Machonin o brněnské inscenaci, 1966