33 pověstí o hradech a zámcích - Svoboda, Jiří (Supraphon a.s., 2019)
33 našich nejznámějších hradů a zámků představuje audiokniha pověstí určených malým i velkým posluchačům. Herec Jan Kanyza vypráví příběhy z různých míst Čech, Moravy i Slezska plné dobrodružství, tajemných dějů a kouzel. V řadě pověstí vystupují postavy z naší historie - císařové, králové a rytíři. Posluchači se díky poutavému, napínavému a přístupnému zpracování vybraných bájí a legend Josefa Pavla, Adolfa Weniga a dalších autorů mají možnost seznámit s historií našich nejnavštěvovanějších národních památek. Dávné příběhy z Karlštejna, Lednice, Hluboké nad Vltavou, Znojma, Orlíku či Českého Těšína v excelentním podání. Herec Jan Kanyza je považován za jednoho z nejcharismatičtějších českých herců a jeho výrazný a charakteristický hlas se skvěle hodí pro interpretaci historických textů. Autoři pověstí: Josef Pavel, Adolf Wenig, Jiří Svoboda, Jaroslav Kanyza a Karla Bufková-Wanklová