Pavouček Pája - Šrut, Pavel (Supraphon a.s., 2002)
"Pavouček Pája byl mrňousek a nešika, ale přitahovala ho každá záhada a každé dobrodružství" napsal o hrdinovi své půvabné knížky pro děti básník Pavel Šrut. Text oslovil herečku Jiřinu Bohdalovou, která svým neopakovatelným interpretačním mistrovstvím vdechla Pájovi a všem jeho kamarádům život a s chutí si zazpívala i písničky doprovázející každý příběh. K výjimečnosti titulu přispěla také zapamatovatelná hudba Jiřího Pazoura umocňující něhu i humor Šrutova vyprávění, které zanedlouho ožije i ve večerníčkovském televizním seriálu. Pavouček Pája se tak jistě přiřadí ke Křemílkovi s Vochomůrkou, Rákosníčkovi a dalším dětmi tolik oblíbeným pohádkovým postavičkám, neboť je z jejich rodu.