Podivuhodná dobrodružství výpravy Barsacovy - Verne, Jules, 1828-1905 (Knihy Omega. Classic, 2020)
Román, v němž se cestopisné poznatky střídají s technickými fantaziemi, předstihujícími svou dobu. Příběh nás zavádí do pouště západní Afriky. Tam, opevněn téměř neproniknutelnou pustinou, vybudoval pološílený zločinec za pomoci geniálního technika, kterého zneužil, město - stát, vybavené úžasnými technickými vymoženostmi. Do rukou tohoto zločince padli i členové francouzské expedice zkoumající úroveň života v těchto odlehlých afrických končinách. Čtenáře kromě dramatické zápletky jistě zaujmou technická zařízení, jež autor dokázal již před více než sto lety předpovědět. Nakladatelská anotace. Kráceno.