Dialog o umění a politice - Loach, Ken, 1936- (Paseka, 2024)
Francouzský spisovatel Édouard Louis a anglický filmový režisér Ken Loach se v rozhovorech zaobírají aktuálními společenskými problémy. Uznávaný britský režisér a angažovaný francouzský spisovatel se v živém rozhovoru dotýkají i mnoha dalších bolestí současného světa: původu nesnášenlivosti, předsudků či homofobie, negativní role sociálních sítí, bezdomovectví, násilí, postavení žen či gayů. Úderný rozhovor staví most mezi generacemi levicového myšlení a bezděčně připomíná, co vlastně znamená etika dialogu. Nakladatelská anotace. Kráceno.