Pád Domu Usherů a jiné povídky - Poe, Edgar Allan, 1809-1849 (Fobos, 2024)
Kromě hororové povídky uvedené v titulu výbor obsahuje dalších sedmadvacet povídek různých žánrů od klasika americké literatury. Výbor povídek přeložených třemi renomovanými českými překladateli obsahuje příběhy hororové - ke kterým patří mistrovský "Pád rodu Usherů", parodické (Kterak psáti článek pro Blackwood), satirické (Dělat lva), humoristické (Mystifikace), i dobrodružné (Rukopis nalezený v lahvi). E. A. Poe dokázal v hororových povídkách sugestivně vykreslit děsivou, skličující a tajemnou náladu a jiné povídky jsou zase vtipné, či satirické vůči tehdejší společnosti.