Hastrmani - Drda, Jan (Supraphon a.s., 2013)
19. dubna oslaví významné životní jubileum asi nejznámější pelhřimovský rodák Lubomír Lipský (* 19. dubna 1923). Se jménem Lubomíra Lipského je spjat např. dospělými i dětmi oblíbený film Šest medvědů s Cibulkou (režie bratr Oldřich Lipský), ve kterém hrál cirkusového klauna Cibulky. Televizní a seriáloví fanoušci si ho zase pamatují jako dědu Potůčka z Tří chlapů v chalupě. Řadu let pak působil v Městských divadlech pražských a od roku 1996 je dodnes jeho domovskou scénou Divadlo ABC. K dubnovému kulatému výročí Lubomíra Lipského bychom Vám rádi představili nahrávku, která vznikla v roce 1987 v pražském studiu Lucerna dle knihy Jana Drdy Hastrmani. Starý hastrman ústy pana Lipského vypráví své příhody z mládí, o tom, jak šel do světa a našel si svoji nevěstu...